Kycklinglasagne
4portioner
13points
8 Lasagneplattor
2 tsk olja
360g kycklingfärs
2 gul lök små
2 små morötter
2 små palsternackor
1msk vitlök, hackad
3msk tomatpuré
2dl krossad tomater
1-3tsk torkad chili
1msk kycklingfond
4dl lättmjölk
2 msk vetemjöl
4 msk riven parmesan
Gör såhär:
Hacka löken, riv palsternacka och morot. Hetta upp olja, bryn grönsakerna och vitlöken. Tillsätt kycklingfärs, chili och tomatpuré, låt det bryna ytterligare en stund. Slå i fond och krossade tomater, koka sakta i ca 15min. Salta och peppra. Värm upp mjölk och mjöl under omrörning, låt det sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar, avsluta såsen med den rivna osten. Varva kycklingfärssåsen, lasagneplattor och ostsåsen i en ugnssäker form. Grädda i ugn 190grader i 25min.
Sandra, 87a, bor i Örkelljunga, har ett förhållande, förskollärare och nybliven mamma. Älskar fotografering, mode, träning och följer kostprogrammet ViktVäktarna. Följ mig som nybliven mamma och min viktresa!