Sandra

Förskollärare, Mamma, Fotografering, Mode, Träningfreak

Cheesecake med pepparkaka och apelsin

Kategori: Min vardag

Mmmmm äntligen fick jag gjort cheesecaken. Här kommer receptet:
 

Ingredienser

  • 4 dl vispgrädde
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 400 g färskost av philadelphiatyp
  • finrivet skal av 1 1/2 apelsin
  • 150 g pepparkakor
Gör såhär
  1. Vispa grädden fast.
  2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna med sockret ljust och fluffigt.
  3. Vispa ner färskost och finrivet skal av 1 apelsin (för 8 portioner).
  4. Vispa äggvitorna hårt. Vänd försiktigt ned först grädden och därefter äggvitorna i blandningen. 
  5. Klä insidan av en form (ca 1 1/2 liter för 8 portioner) med plastfolie. Häll smeten i formen. 
  6. Mixa pepparkakorna till ett smul. Fördela smulet över formen, men spara lite till garnering.
  7. Ställ i frysen i minst 4 timmar.
  8. Ta ut cheesecaken ca 15 minuter före servering. Stjälp upp formen på ett fat och bort plastfolien.
  9. Garnera med pepparkakssmul och resterande apelsinskal.

För alla

Gör glutenfri: Använd glutenfria pepparkakor. 
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

 

Bild kommer sen!

 

Kommentarer

  • Anonym säger:

    Mmmmmmmmm låter smarrigt

    Svar: Den var god=)
    Sandra

    2013-11-20 | 08:42:26

Kommentera inlägget här: