Mmmmm äntligen fick jag gjort cheesecaken. Här kommer receptet:
Ingredienser
- 4 dl vispgrädde
- 4 ägg
- 2 dl socker
- 400 g färskost av philadelphiatyp
- finrivet skal av 1 1/2 apelsin
- 150 g pepparkakor
Gör såhär
- Vispa grädden fast.
- Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna med sockret ljust och fluffigt.
- Vispa ner färskost och finrivet skal av 1 apelsin (för 8 portioner).
- Vispa äggvitorna hårt. Vänd försiktigt ned först grädden och därefter äggvitorna i blandningen.
- Klä insidan av en form (ca 1 1/2 liter för 8 portioner) med plastfolie. Häll smeten i formen.
- Mixa pepparkakorna till ett smul. Fördela smulet över formen, men spara lite till garnering.
- Ställ i frysen i minst 4 timmar.
- Ta ut cheesecaken ca 15 minuter före servering. Stjälp upp formen på ett fat och bort plastfolien.
- Garnera med pepparkakssmul och resterande apelsinskal.
För alla
Gör glutenfri: Använd glutenfria pepparkakor.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Bild kommer sen!